A Iubi prin Tantra

tantra

Motto:

,,Nu poți sa fi îndrăgostit  fără sa fii iubirea însăși, nu poți sa fi fericit fară să fii fericirea  însăși,  nu poți să fi înțelept fără să fii înțelepciunea  însăși,,

Să trăim profund si plenar  aici și acum,  căci acesta este secretul fericirii!  Lucrarea de fața , se dorește în a te conduce catre constientizare. Indeamnă, să ne bucurăm  așa cum se cuvine de clipa prezentă.

Tantra  oferă privilegiul de a ne regasi pe noi însine. In relația cu propria viată, cu ceilalți și cu Universul. Tantra ne ajută să renunțăm la tipare condiționate si să dăm la o parte ceea ce ne împiedică să trăim deplin în bucuria lui aici si acum . A trăi înseamnă a iubi si a iubi înseamna a trai. Iubirea este sensul vieți și legea vieții. Iubirea este constructivă și creatoare, ea unește și clădește.

Iubirea este adevarata viață, iubirea este caldură, este firul de aur ce unește o inimă cu o alta inimă, un suflet cu un alt suflet. Iubirea este un principiu regenerator, este substanța pe care o poti utiliza în orice împrejurare cu încredere. Cel care aplica Legea iubirii poate face minuni.  Iubirea este un sentiment unificator, coplesitor. Ea face cu putință pentru cel ce o traieste plenar, sa resimtă  o inefabilă  dilatare euforică a fiintei sale si totodata a campului constiintei de la finit catre infinit. Iubirea se manifestă  mai ales prin aspirația sublimă, dezinteresată, profund transfiguratoare si patrunsă de abnegație către obiectul sau: o ființă umană  de sex opus care ne atrage, o anumită persoana asupra caruia simțim în mod spontan imboldul  să ne revărsăm în mod detașat afecțiunea sau o colectivitate, o idee sau o valoare, o activitate.

Iubirea profundă îndeamnă a face celorlalți numai ceea ce ție ți-ar plăcea  sa ți se facă

A iubi înseamnă a avea grija , a-ți păsa. A avea grija de tine, a avea grijă de ceilalți. Iubirea obiectivă ne permite sa ne controlăm si să vedem dacă acționăm conform iubirii divine. Iubirea sentimentală ne face sa ne atașăm și să ne pierdem obiectivitatea iubirii. Detașăndu-ne de sensul uman al iubirii, descoperim sensul divin al iubirii. Cand iubim e bine să trecem dincolo de aspecte efemere ale personalitații ființei dragi. Să vedem dincolo de ceea ce se ascunde în spatele acestora. Să ne raportăm la calitățile si frumusețea interioară ce se ascund în spatele acestor aspecte, deseori imperfecte. Cu căt vom iubi mai mult o ființă și ne vom raporta la calitățile ei, cu atat vom ajuta mai mult acea ființă să se transforme.

Kahlil  Gibran,  în celebrul poem eseu: ,, Profetul ,, descrie într-un mod inspirat  iubirea:

Când iubirea vă face semn, urmaţi-i îndemnul,
Chiar dacă drumurile-i sunt grele şi prăpăstioase,
Şi când aripile-i vă cuprind, supuneţi-vă ei,
Chiar dacă sabia-i ascunsă-n penaju-i v-ar putea răni, iar când vă vorbeşte daţi-i crezare,
Chiar dacă vocea-i ar putea să vă sfarme visurile, asemenea vântului din miazănoapte care vă pustieşte grădinile.
Fiindcă precum iubirea vă încunună, ea trebuie să vă şi crucifice.
Precum vă face să creşteţi, ea trebuie să vă şi reteze uscăciunile.
Precum ea se ridică până la înălţimea voastră, alintându-vă ramurile cele mai fragile care freamătă în lumina soarelui
Tot la fel va răzbate până în adâncul rădăcinilor voastre, zdruncinând încleştarea lor cu pământul.
Asemeni snopilor de grâu, ea va secera.
Va treieră  pentru a vă descoji.
Va vântura pentru a vă curăţa de pleavă.
Va măcina până la înălbirea făinii.
Va frământa până ajungeţi foarte supuși,
Ca apoi să vă hărăzească focului său şi să puteţi deveni pâinea sfântă la ospăţul divin.
Toate acestea vi le va da iubirea, pentru ca, astfel, să vă puteți cunoaşte tainele inimii,
şi astfel să deveniți o parte din inima Vieţii.
Dar dacă, stăpâniţi de teamă, veţi căuta doar tihna şi plăcerea dragostei,
Atunci e mai bine să vă acoperiţi goliciunea şi să ieşiti din treierişul iubirii,
Spre a vă întoarce în lumea fără de anotimpuri, unde veţi râde dar nu cu întreaga voastră bucurie
şi unde veţi plânge dar nu în toate lacrimile voastre.
Iubirea nu se dăruie decat pe sine şi nu ia decât de la sine.
Iubirea nu stăpâneşte şi nu vrea să fie stăpânită;
Fiindca iubirii îi e de-ajuns iubirea.

Daruiți-vă  reciproc unul altuia o imensă fericire

Să privim iubirea ca pe o celebrare a vieții si să ne dăruim cu totul în relația de iubire în cuplu în care ne aflăm. Acordați-vă timp,  cultivați-vă  iubirea,  jucați-vă  cu propriul corp:  ori al iubitei/iubitului,  nu  lăsați  dragostea pe ultimul loc în viața voastra.  Descoperiți  împreună  arta  îmbrățișărilor  spontane pline de Iubire și pregnant  măngăietoare în  a prelungi la  nesfarșit extazul în suflet .

Tot  ce se  pierde nu se poate niciodată  repeta.  Ceea ce ați  ratat  sa trăiți  cu o ființă  pentru care simțiți  iubire și care  la randul ei  vă  iubește  și  vă  adoră  nu poate niciodată să  se repete ulterior ,   într-un alt  moment cu  o altă  ființă.

Orice experiență a Iubiri este Unică si Irepetabilă.  Trăind-o plenar și profund aici  și acum ,  putem avea experiența  fulgerătoare a eternitații.

Stările si iubirea pe care se  revarsă prin ființa care  vă iubește,  umplăndu-vă  inima cu  emoții și  sentimente inefabile,  reprezintă  de asemenea ceva unic care se impregnează pentru totdeuna  în  ființa voastră.

Fiecare zi,  fiecare clipă  traită cu  ființa iubită la unison,  nu va mai  repeta niciodată cu o precizie absolută  micile  conjuncturi sau situații ale acelei zile,  în care  vă aflați  aici  si  acum,  împreună cu iubitul/iubita .  In astfel  de momente  extatice,  unice,  eternitatea  vi se dezvaluie și  sacrul  irupe brusc în profan.

Pentru ca acest  miracol să se producă trebuie,  de fiecare  dată  să fiți  atenți,  deschiși  și să  vă  dăruiți  în  mod  necondiționat unul  Celuilalt,   adorăndu-vă reciproc.  In astfel de  momente  excepționale starea de  libertate  totală  vi  se poate revela .  Dupa aceea, nu veți mai simți exact ceea ce simțiți   aici și acum,  cu o anume ființă, pentru că  absolut totul,  fară excepție este unic si irepetabil.

Să renunțăm la proprile măști

Iubirea este un  fenomen  de care mulți oameni  se tem , deși ei  strigă sus  și tare că  iubesc,  totuși  marea majoritate  cănd  simt ca  se  ,,înfierbăntă apele,,  caută scuze,  ori fug  din calea  ei  tocmai  pentru că nu știu ce înseamnă  iubirea  adevarată.  Mulți  oameni poartă diverse ,, măști,, în social pe care apoi,  cu greu și le pot scoate.

Tantra ne ajută  să dăm jos aceste ,,măști de fier,,  să avem destul curaj  în  a oferii propria vulnerabilitate ființei iubite,  să acordăm celuilalt libertatea de a alege  si să  ne  asumăm responsabilitatea pentru tot ceea ce facem.  Să recunoaștem divinitatea din noi si în persoana din fața noastră.

Cu toții ne dorim să  avem o relație de iubire în cuplu fericită si unică.  Dorim sa găsim calea către Inima si sufletul ființei iubite.  Vrem sa primim  Iubire cu aceiași  masură  în care și dăruim.

Totuși a iubi  presupune curaj,  o  forță a daruirii de sine,  libertate, sinceritate,  altruism si expansiune.  A Iubi  nu înseamnă a fi  posesiv, gelos  și egoist.  Dragostea  este ca un organism  viu,  care se dilată  și  crește atunci cand este bine hrănit.  Tantricii spun ca frica atrage frica si iubirea  atrage iubirea.   Așadar,  dacă vreți  să fiți  Iubiți nu  vă  rămăne alceva  de facut decat să  Iubiți.

A iubi  nu este un  sentiment fragmentar,  ci este o  dilatare nesfărșită în eternitate.  Chiar dacă nu trăim  de la început în acest mod sentimentul iubirii,  exersănd (caci si iubirea se exersează) și dănd  dovadă de înțelepciune și multă  atenție  putem să ne  apropiem din ce în ce mai mult de acest ideal sublim  al  iubirii divine.

Să cultivăm Iubirea de Sine

In Orient am fost învățați să uităm de ,,eu,, și sa ne  găndim în primul  rănd la ceilalți.  Dar una din cele mai vechi învățături  spune că  dragostea  începe în sine.  ,,Intr-adevăr un soț/soție îți  este drag/dragă  pentru că,  de fapt,  îți iubesti Sinele… Intr-adevăr  întrega lume  îți este  dragă ,  dar nu pentru că iubești întrega lume , ci pentru că îți iubești Sinele,,

Cultivarea iubirii  de sine  este esențială pentru a fi un partener iubitor. Ideea fundamentală  în  Upanishade este:  ,,Dacă nu te iubești pe tine însuți nu poți iubi nimic altceva cu adevărat. ,,

Tantricii  ne  învață  să iubim  atăt ceea ce  este cuprinzător atăt în noi înșine,  căt și  în  ceilalți și  în  întrega  lume.

Afirmațiile referitoare  la importanța  iubirii de  sine  scrise  acum mii de ani  in Upanishade,  sunt surprinzator de  asemănătoare cu cunoștințele moderne despre sănătatea psihică.  Psihologul A. Koslov,   spune  că oamenii  ce au o puternică  personalitate  sunt cei  mai capabili să  iubească intens si înălțător.  Prin cunoașterea  căt mai profundă  a propiului ,,eu,,  ne putem darui plenar ființei iubite,  de fapt actului de  iubire in sine.

Trebuie să nu uităm  nicicănd  că  iubirea vine de la  Dumnezeu  și tocmai de aceea ea este infinită.  Teama că nu suntem iubiți suficient de  mult nu face decăt să stopeze  această  revărsare a iubirii.

Dragostea nu se măsoară,  nu se pune  deoparte deoarece nimic nu ne aparține –  pentru că dragostea e  universală și totală.  Chiar de ar cunoaște măsura,  în iubire prea mult  nu e niciodată suficient.

Dacă ar  cunoaște timpul,  dragostea  ar fi numai o  Duminică ,  dar ea  există în prezent,  a  existat în trecut și  va exista și de acum încolo  într-o durată unică.  Dacă ar cunoște  spațiul  ea ar fi in noi.  Caci dacă cei  pe care i-am iubit si pe care i-am pierdut nu mai sunt  unde erau ,  ei sunt întotdeauna și pretutindeni acolo unde suntem noi.

Tantra ne arată că  iubirea  există  în  noi  și  în afara noastră,  căci indiferent  dacă simțim sau nu suntem  legați cu toții de univers,  de ființe printr-o legătură mult mai profundă decat aceea a simplei necesități,  aceasta fiind  legătura de dragoste.

Este suficient să privești în  înteriorul  tau să vezi cătă Iubire este,  cum te inundă ,  cum îți împodobește inima de lumină,  cum totul în jurul tău se luminează de  atăta dragoste .  Trimite această Iubire  către  ființa la care ții si vezi cum se umple universul cu  voi și  cu  dragostea voastră.

Chiar dacă pană acum nu ți-ai găsit perechea ,  iubește cu toata ființa , căci mai devreme sau  mai tarziu  cineva îți va răspunde. Iubește cu inima , nu te îndoi și nu te opri   în fața nici unui gănd,  iar mintea adu-o în  inimă, ca mai apoi să fie una într-alta – inimă  în minte și  minte în inimă.

Starea de iubire este  esențială.  In acest sens ,  Wu Xin  spune:  ,,Singurul alchimist care transformă totul în aur , este Iubirea.  Singura vrajă  împotriva morții , a îmbătrănirii , împotriva unei vieți plictisitoare , este iubirea,,.

de Urantia Stuparu

Daca vreti sa intrati in acest univers, vă propun un sfârşit de Săptămână Tantric şi începutul unei călătorii fașcinante în universul tantric.

WORKSHOP :   CURS INTENSIV DE TANTRA

Program: Vineri  22 Martie 2013:  între orele  15.30 – 20.00 Sămbătă, Duminică 23, 24  Martie : între orele 10.00 -18.00

Locația : la București. Adresa va fi anunțată celor înscriși.

Numarul total de locuri pentru cursul din data de  22-24 Martie  este de 20 participanti. Rezervarea locurilor se face pe baza de înscriere si au prioritate acei care achita un avans.
Persoana de contact : Urantia

Pentru detali și  alte lămuriri sunați la tel:  0723 300 093 și  0745795008

Mail contact: curs_tantra@yahoo.ro

Investiție : 300 Ron

Bonusuri si Beneficii:

-plata unui avans de 100 ron în contul de mai jos, pană la data de 20 Martie 2013 îți asigură participarea la workshop cu 250 ron

-pentru cuplurile casatorite, oferim o reducere de 100 ron

 

plata se face cu card sau cu numerar în contul:

Iban RO84BTRL06401201E74705XX

Banca Transilvania.

Titular : Cristina Stuparu  (cu mențiunea avans curs/ lună)