Arma numărul 1 pentru o viaţă satisfăcătoare: Sistemul tau de credinţe

sentimente, relatii , personalitate

Trecem prin viaţă cu un pachet uneori invizibil de percepţii care ne guvernează gândurile, cuvintele si acţiunile. Acest pachet poarta numele de sistem de credinţe. Nu am putea funcţiona fara acest set de percepţii aşa ca pentru a face aceasta călătorie prin viaţă si a da un sens existentei noastre e important sa ne răspundem la o serie de întrebări. Aceste întrebări ne ajuta sa ne dam seama unde ne aflam si ca orice alta călătorie sa vedem de unde pornim. Am să-ţi spun ca acest lucru nu este uşor de făcut pentru majoritatea oamenilor dar este absolut necesar daca vrem sa ne privim cu sinceritate aşa cum suntem, indiferent cat de neplăcut este. La prima vedere ai putea crede ca ştii déjà răspunsurile la aceste întrebări dar te rog sa le citeşti inca o data şiş a fii cat de sincera poţi in legătură cu răspunsurile. Orice răspuns care simţi ca ar trebui să-l dai este cel bun, si uita pentru o clipa de orice standard si eliberează-te de tendinţă de a da răspunsul care pare cel mai corect, etic, moral.

Daca unul din răspunsurile pe care le dai este o minciuna atunci cu siguranţă nu te afli într-un loc al adevărului. Daca nu vei fi sincera in absolute toate răspunsurile pe care le vei da atunci orice acţiune pe care o faci este o minciuna si ca urmare orice încercare de a rezolva problemele cu care te confrunţi este in zadar.

Care sunt credinţele tale si de ce crezi asta?

Răspunsul la aceste întrebări daca sunt cat se poate de sincere, definesc cine eşti ca persoana, cum acţionezi, si ce crezi cu adevărat, insa fi brutal de sincera draga mea. Suntem doar noi doua, nu ne aude nimeni. De ce insist? Oamenii sunt foarte ciudaţi atunci când vine vorba de a fi sinceri cu ei înşişi. Avem modalităţi de a ne înşela pe noi înşine in a crede ca ceea ce am făcut e corect si a fost pentru motivele potrivite. Insa oare chiar este adevărul?

Aşa cum se spune nobleţea nu este un drept din naştere ci este definita de acţiunile noastre care reprezintă alegerile ce provin din sistemul nostru de credinţe. Mai mult credinţele noastre sunt ele insele alegerile noastre. Daca vrei sa cunoşti cu adevărat care sunt credinţele tale, priveşte la lucrurile pe care le faci, modul in care te tratezi nu numai pe tine si pe ceilalţi ci absolut tot ce te înconjoară. Priveşte la modul in care interacţionezi sau nu interacţionezi cu ceilalţi. Si cel mai important priveşte la motivele care se ascund in spate a ceea ce faci. Ce îţi motivează fiecare acţiune, gând, cuvânt pentru ca aceste lucruri îţi vor spune cine eşti si in ce crezi. Este uimitor când descoperim ca unii oameni nu au absolut deloc credinţe proprii.Ca poate le-au preluat de la ce din jurul lor. Sunt oameni care au acceptat aceste atitudini si gânduri, aceste tipare de gândire pana in punctul in care au devenit parte dintr-un sistem care le face numai rău.

Pentru a afla care este sistemul nostru de credinţe sau pe care l-am adoptat este esenţial sa ne punem anumite întrebări. Centrul a cine eşti începe cu a crede sau nu in ceea ce urmează si aminteşte-ţi ca nu e vorba despre religie, este vorba despre tine.

Aşează-te confortabil si într-un loc in care nu eşti deranjata si daca te ajuta ia-ţi la îndemână un pix si un carneţel de notiţe. Raspunde cu primul lucru care îţi trece prin cap si nu uita sa fii drastic de sincera.

Când am făcut prima oara acest exerciţiu am descoperit o serie de lucruri pe care nu le ştiam despre mine si mi-am revoluţionat complet ceea ce credeam. Căutând mai adânc si acordând atenţie răspunsurilor mele mi-am dat seama cat de mult m-am înşelat pe mine însămi pana in acel moment.

Poate tu ai fost mai sincera cu tine, insa nu strica niciodată sa verifici inca o data.

Sa începem:

Ai stat vreodată sa te gândeşti care sunt credinţele după care te ghidezi in viaţă?

Ai luat decizia conştientă de a crede aceste unele lucruri sau nu?

Ai adoptat cumva credinţele părinţilor, soţului, sotiei, sau ale celorlalţi pentru ca ai crescut cu ele sau sunt într-adevăr ceea ce vrei?

Daca ai luat o decizie la un moment dat ai luat o decizie după ce te-ai informat sau doar ai decis arbitrar?

Care a fost sursa aceste informaţii?

Cat de importanta eşti pentru tine însăţi?

Am să-ţi explic mai multe despre cum schimbându-ţi sistemul de credinţe îţi poţi schimba viaţa.

Unde te afli in viaţa ta acum?

Eşti mulţumită sau nemulţumită de ceea ce trăieşti in diferite arii ale vieţii tale?

Indiferent care e răspunsul tau am să-ţi spun ca te afli unde te afli datorita sistemului tau de credinţe. Majoritatea oamenilor sunt surprinşi sa afle cum multe dintre credinţele lor sunt bazate pe limitare, lipsuri si cum aceste lucruri se reflecta direct in experienţele lor de viaţă. Draga mea, nu exista limite decât cele pe care noi înşine ni le impunem.

Mintea noastră conştientă este un lucru puternic. Revin şi-ţi spun ca lucrurile asupra cărora te concentrezi se oglindesc in viaţa ta zi de zic, multiplicate.

Uneori sistemul tau de credinţe poate fi cel mai bun prieten sau cel mare duşman al tau.

Îţi aminteşti acele perioade in care simţi ca trebuie sa schimbi ceva la tine, sa te reinventezi? La fel este si cu acest aspect. Uneori este necesar să-ţi reinventezi acest sistem, să-ţi redefineşti valorile pentru a vedea lucrurile mai clar si pentru a putea ajunge la viaţa mulţumitoare la care aspiri.

Răspunzând la întrebările de mai sus, ai început sa pui la îndoială adevărul din credinţele tale. Sunt oare ale tale sau sunt împrumutate de la familie, prieteni, apropiaţi? Sunt ele benefice pentru tine? Cum masori acest lucru? Priveşte înspre experientele din viaţa ta si starea de satisfacţie sau insatisfacţie pe care o trăieşti astăzi.

Daca nu este ceea ce îţi doreşti atunci s-ar putea ca undeva sa fie nevoie de reinventarea despre care îţi vorbeam.

In următoarele rânduri îţi voi spune cum un sistem sănătos de credinţe, cum sa crezi in tine, te poate ajuta si avea efectul unui medicament pentru minte.

Cum să-ţi creezi un sistem de credinţe sănătos

Un sistem de credinţe care îţi este un aliat poate fi construit pe baza următoarelor sugestii:

1. Începe sa dai voie abundentei in viaţa ta. Nu exista limite decât cele pe care tut i le impui. Crezând ca nu poţi avea tot ce îţi doreşti in viaţă este o idee distructiva pe care tu o creezi.

2. Foloseşte cat mai des cuvintele posibilităţi nelimitate. Eu am, eu cred, eu îmi doresc posibilităţi infinite. Abundenta vine din a fi îndrăgostit de viaţa trăită.

3. Înţelege ca Meriţi. Nu contează ce ţi-au spus persoanele binevoitoare din viaţa ta, nu e vorba despre faptul ca soarta e cruda cu tine, cu toţii meritam. Meriţi tot ce viaţa are să-ţi ofere si aceste oportunităţi sunt nelimitate.

4. Îmbunătăţeşte-ţi stima de sine. Cu toţii putem căuta sa evoluam, sa devenim mai buni. Este timpul sa începi sa te iubeşti si sa te apreciezi pentru ceea ce eşti. Ia-ţi un minut si priveşte spre unicitatea ta. Cinsteşte persoana care eşti. Apreciază ce a trebuit sa faci sa ajungi aici. Pune-te in mişcare.

5. Îmbunătăţeşte-ţi sentimentele negative fata de tine care provin din vinovăţie. Este posibil ca sentimentele tale de vinovăţie sa fie excesive si ca sentimentele negative fata de propria persoana sa fie o exagerare? Da. Priveşte înapoi la cauza aceste credinţe. Pe cine pedepseşti aici de fapt? Reevaluează situaţia. Încetează sa te mai pedepseşti si iartă-te, pe tine si pe ceilalţi. Aceste sentimente negative nu fac decât sa te traga in jos.

6. Priveşte la credinţele tale negative. Ce anume îţi sta in cale pentru a avea ce-ţi doreşti? Priveşte in fiecare arie a vieţii tale: dragoste, bani, sănătate. Ia-le pe rand si acordă-le atenţie. Răspunde-ţi la aceasta întrebare. Apoi elimin-o din aceasta situaţie. Chiar are valoare aceasta credinţă? Chiar exista ceva care îţi sta in cale? Care e adevărată conexiune intre tine si aceasta credinţă?

7. Eşti fericita? Daca da, atunci fa o lista de 10 lucruri care îţi aduc fericire. Daca crezi ca nu, atunci fa o lista de 5 lucruri care te împiedica. Evaluează aceste 5 lucruri pe care le-ai găsit. Fiecare dintre ele are o soluţie pe care o vei rezolva.

8. Poate ca exista o credinţă care nu îţi mai serveşte. Ai curajul sa o cauţi adevărul. Permite-ţi sa te eliberezi de aceasta credinţă veche si nefolositoare sau concept care nu îţi face bine.

9. Caută scopul vieţii tale citind si reflectând. Căutarea însăşi te va ajuta sa – ti recuperezi sensul si scopul vieţii tale.

10. Câteva valori importante pentru un sistem de credinţe sănătos sunt: dăruirea, împărtăşirea cu ceilalţi, acceptarea, complimentarea si acceptarea noilor începuturi.

Credinţa in noi înşine si vindecarea

Cu abilitatea de a crede in ceva poţi obţine aproape orice. Cu cat crezi mai mult in tine cu atât te apropii de a obţine ceea ce vrei. Când ne întâlnim cu situaţii care aparent par fizic sau mental imposibile, atunci sistemul nostru de credinţe si credinţa in noi înşine este de fapt cel care decide daca este sau nu posibil.

Corpul si mintea noastră sunt mai complexe decât ne dam seama de multe ori. Suntem capabili de mult mai mult. Ne punem mai multe limite. A învăţa sa crezi in tine însăţi este un job pe perioada nedeterminata. Totuşi, devin mai uşor pe măsură ce-l practici.

E esenţial sa începi sa îţi depăşeşti aceste limite pe care ti le-ai stabilit. Încearcă lucruri pe care nu credeai ca le poţi face si ai sa fi surprinsa.

Stiu cu toţii ne spunem: ‘’ Îmi dau toată silinţa sau ‘’Fac tot ce îmi sta in putinţa si da este foarte importanta dar si mai important este sa treci peste aceasta limita si sa faci si mai mult. Cu timp si efort vei reuşi! Si va merita, te asigur! Pe măsură ce reuşeşti, încrederea in tine creste. Ce e foarte important, este să-ţi aminteşti atunci când ai reuşit sa faci ceva, ca poţi face si mai mult de atât. Întotdeauna pleacă la drum cu credinţa ca poţi face mai mult decât deja ai realizat pana acum. Unul din cele mai bun lucruri in a-ţi extinde limitele este ca acel lucru pe care îl credeai imposibil acum face parte din viaţa ta. Frumos nu?

Dezvoltându-ţi credinţa in abilităţile tale poţi obţine orice in viaţă.

Încearcă! Ce ai de pierdut? Ai putea doar sa constaţi ca e adevărat!:)

Te provoc să-mi laşi un comentariu si să-mi scrii câteva credinţe după care te ghidezi in viaţă. Împreună le vom dezbate si vom vedea cum îţi afectează ele viaţa. Ele pot fi pozitive sau negative

Mai mult îţi dau câteva exemple negative despre cum pot fi exprimate aceste credinţe:

Nu sunt suficient de buna/Nu pot sa repar ce am făcut

Nu pot sa fac nimic cum trebuie/Sunt nesemnificativa

Nu sunt speciala/Nu sunt înţeleasă

Nu ma integrez niciunde/Sunt neinteresanta

E vina mea/Sunt proasta

Sunt imperfect/E ceva in neregula cu mine

Nu am nici o soluţie/Nu pot spune ‘’nu’’

Sunt o ratata/O sa dau greş

Nu am control asupra a ceea ce se întâmplă

Am nevoie de tine sa completam aceste liste pentru a prelua controlul si sa ne construim sistemul sănătos de credinţe. Te invit sa dezbatem!

Cu drag

Cristina

Iti mai recomand:

Esti si tu o victima?

Cine sunt eu? Afirmarea de sine

Radacinile si increderea in sine

Trecem prin viaţă cu un pachet uneori invizibil de percepţii care ne guvernează gândurile, cuvintele si acţiunile. Acest pachet poarta numele de sistem de credinţe. Nu am putea funcţiona fara acest set de percepţii aşa ca pentru a face aceasta călătorie prin viaţă si a da un sens existentei noastre e important sa ne răspundem la o serie de întrebări. Aceste întrebări ne ajuta sa ne dam seama unde ne aflam si ca orice alta călătorie sa vedem de unde pornim. Am să-ţi spun ca acest lucru nu este uşor de făcut pentru majoritatea oamenilor dar este absolut necesar daca vrem sa ne privim cu sinceritate aşa cum suntem, indiferent cat de neplăcut este. La prima vedere ai putea crede ca ştii déjà răspunsurile la aceste întrebări dar te rog sa le citeşti inca o data şiş a fii cat de sincera poţi in legătură cu răspunsurile. Orice răspuns care simţi ca ar trebui să-l dai este cel bun, si uita pentru o clipa de orice standard si eliberează-te de tendinţă de a da răspunsul care pare cel mai corect, etic, moral.

Daca unul din răspunsurile pe care le dai este o minciuna atunci cu siguranţă nu te afli într-un loc al adevărului. Daca nu vei fi sincera in absolute toate răspunsurile pe care le vei da atunci orice acţiune pe care o faci este o minciuna si ca urmare orice încercare de a rezolva problemele cu care te confrunţi este in zadar.

Care sunt credinţele tale si de ce crezi asta?

Răspunsul la aceste întrebări daca sunt cat se poate de sincere, definesc cine eşti ca persoana, cum acţionezi, si ce crezi cu adevărat, insa fi brutal de sincera draga mea. Suntem doar noi doua, nu ne aude nimeni. De ce insist? Oamenii sunt foarte ciudaţi atunci când vine vorba de a fi sinceri cu ei înşişi. Avem modalităţi de a ne înşela pe noi înşine in a crede ca ceea ce am făcut e corect si a fost pentru motivele potrivite. Insa oare chiar este adevărul?

Aşa cum se spune nobleţea nu este un drept din naştere ci este definita de acţiunile noastre care reprezintă alegerile ce provin din sistemul nostru de credinţe. Mai mult credinţele noastre sunt ele insele alegerile noastre. Daca vrei sa cunoşti cu adevărat care sunt credinţele tale, priveşte la lucrurile pe care le faci, modul in care te tratezi nu numai pe tine si pe ceilalţi ci absolut tot ce te înconjoară. Priveşte la modul in care interacţionezi sau nu interacţionezi cu ceilalţi. Si cel mai important priveşte la motivele care se ascund in spate a ceea ce faci. Ce îţi motivează fiecare acţiune, gând, cuvânt pentru ca aceste lucruri îţi vor spune cine eşti si in ce crezi. Este uimitor când descoperim ca unii oameni nu au absolut deloc credinţe proprii.Ca poate le-au preluat de la ce din jurul lor. Sunt oameni care au acceptat aceste atitudini si gânduri, aceste tipare de gândire pana in punctul in care au devenit parte dintr-un sistem care le face numai rău.

Pentru a afla care este sistemul nostru de credinţe sau pe care l-am adoptat este esenţial sa ne punem anumite întrebări. Centrul a cine eşti începe cu a crede sau nu in ceea ce urmează si aminteşte-ţi ca nu e vorba despre religie, este vorba despre tine.

Aşează-te confortabil si într-un loc in care nu eşti deranjata si daca te ajuta ia-ţi la îndemână un pix si un carneţel de notiţe. Raspunde cu primul lucru care îţi trece prin cap si nu uita sa fii drastic de sincera.

Când am făcut prima oara acest exerciţiu am descoperit o serie de lucruri pe care nu le ştiam despre mine si mi-am revoluţionat complet ceea ce credeam. Căutând mai adânc si acordând atenţie răspunsurilor mele mi-am dat seama cat de mult m-am înşelat pe mine însămi pana in acel moment.

Poate tu ai fost mai sincera cu tine, insa nu strica niciodată sa verifici inca o data.

Sa începem:

Ai stat vreodată sa te gândeşti care sunt credinţele după care te ghidezi in viaţă?

Ai luat decizia conştientă de a crede aceste unele lucruri sau nu?

Ai adoptat cumva credinţele părinţilor, soţului, sotiei, sau ale celorlalţi pentru ca ai crescut cu ele sau sunt într-adevăr ceea ce vrei?

Daca ai luat o decizie la un moment dat ai luat o decizie după ce te-ai informat sau doar ai decis arbitrar?

Care a fost sursa aceste informaţii?

Cat de importanta eşti pentru tine însăţi?

Am să-ţi explic mai multe despre cum schimbându-ţi sistemul de credinţe îţi poţi schimba viaţa.

Unde te afli in viaţa ta acum?

Eşti mulţumită sau nemulţumită de ceea ce trăieşti in diferite arii ale vieţii tale?

Indiferent care e răspunsul tau am să-ţi spun ca te afli unde te afli datorita sistemului tau de credinţe. Majoritatea oamenilor sunt surprinşi sa afle cum multe dintre credinţele lor sunt bazate pe limitare, lipsuri si cum aceste lucruri se reflecta direct in experienţele lor de viaţă. Draga mea, nu exista limite decât cele pe care noi înşine ni le impunem.

Mintea noastră conştientă este un lucru puternic. Revin şi-ţi spun ca lucrurile asupra cărora te concentrezi se oglindesc in viaţa ta zi de zic, multiplicate.

Uneori sistemul tau de credinţe poate fi cel mai bun prieten sau cel mare duşman al tau.

Îţi aminteşti acele perioade in care simţi ca trebuie sa schimbi ceva la tine, sa te reinventezi? La fel este si cu acest aspect. Uneori este necesar să-ţi reinventezi acest sistem, să-ţi redefineşti valorile pentru a vedea lucrurile mai clar si pentru a putea ajunge la viaţa mulţumitoare la care aspiri.

Răspunzând la întrebările de mai sus, ai început sa pui la îndoială adevărul din credinţele tale. Sunt oare ale tale sau sunt împrumutate de la familie, prieteni, apropiaţi? Sunt ele benefice pentru tine? Cum masori acest lucru? Priveşte înspre experientele din viaţa ta si starea de satisfacţie sau insatisfacţie pe care o trăieşti astăzi.

Daca nu este ceea ce îţi doreşti atunci s-ar putea ca undeva sa fie nevoie de reinventarea despre care îţi vorbeam.

In următoarele rânduri îţi voi spune cum un sistem sănătos de credinţe, cum sa crezi in tine, te poate ajuta si avea efectul unui medicament pentru minte.

Cum să-ţi creezi un sistem de credinţe sănătos

Un sistem de credinţe care îţi este un aliat poate fi construit pe baza următoarelor sugestii:

1. Începe sa dai voie abundentei in viaţa ta. Nu exista limite decât cele pe care tut i le impui. Crezând ca nu poţi avea tot ce îţi doreşti in viaţă este o idee distructiva pe care tu o creezi.

2. Foloseşte cat mai des cuvintele posibilităţi nelimitate. Eu am, eu cred, eu îmi doresc posibilităţi infinite. Abundenta vine din a fi îndrăgostit de viaţa trăită.

3. Înţelege ca Meriţi. Nu contează ce ţi-au spus persoanele binevoitoare din viaţa ta, nu e vorba despre faptul ca soarta e cruda cu tine, cu toţii meritam. Meriţi tot ce viaţa are să-ţi ofere si aceste oportunităţi sunt nelimitate.

4. Îmbunătăţeşte-ţi stima de sine. Cu toţii putem căuta sa evoluam, sa devenim mai buni. Este timpul sa începi sa te iubeşti si sa te apreciezi pentru ceea ce eşti. Ia-ţi un minut si priveşte spre unicitatea ta. Cinsteşte persoana care eşti. Apreciază ce a trebuit sa faci sa ajungi aici. Pune-te in mişcare.

5. Îmbunătăţeşte-ţi sentimentele negative fata de tine care provin din vinovăţie. Este posibil ca sentimentele tale de vinovăţie sa fie excesive si ca sentimentele negative fata de propria persoana sa fie o exagerare? Da. Priveşte înapoi la cauza aceste credinţe. Pe cine pedepseşti aici de fapt? Reevaluează situaţia. Încetează sa te mai pedepseşti si iartă-te, pe tine si pe ceilalţi. Aceste sentimente negative nu fac decât sa te traga in jos.

6. Priveşte la credinţele tale negative. Ce anume îţi sta in cale pentru a avea ce-ţi doreşti? Priveşte in fiecare arie a vieţii tale: dragoste, bani, sănătate. Ia-le pe rand si acordă-le atenţie. Răspunde-ţi la aceasta întrebare. Apoi elimin-o din aceasta situaţie. Chiar are valoare aceasta credinţă? Chiar exista ceva care îţi sta in cale? Care e adevărată conexiune intre tine si aceasta credinţă?

7. Eşti fericita? Daca da, atunci fa o lista de 10 lucruri care îţi aduc fericire. Daca crezi ca nu, atunci fa o lista de 5 lucruri care te împiedica. Evaluează aceste 5 lucruri pe care le-ai găsit. Fiecare dintre ele are o soluţie pe care o vei rezolva.

8. Poate ca exista o credinţă care nu îţi mai serveşte. Ai curajul sa o cauţi adevărul. Permite-ţi sa te eliberezi de aceasta credinţă veche si nefolositoare sau concept care nu îţi face bine.

9. Caută scopul vieţii tale citind si reflectând. Căutarea însăşi te va ajuta sa – ti recuperezi sensul si scopul vieţii tale.

10. Câteva valori importante pentru un sistem de credinţe sănătos sunt: dăruirea, împărtăşirea cu ceilalţi, acceptarea, complimentarea si acceptarea noilor începuturi.

Credinţa in noi înşine si vindecarea

Cu abilitatea de a crede in ceva poţi obţine aproape orice. Cu cat crezi mai mult in tine cu atât te apropii de a obţine ceea ce vrei. Când ne întâlnim cu situaţii care aparent par fizic sau mental imposibile, atunci sistemul nostru de credinţe si credinţa in noi înşine este de fapt cel care decide daca este sau nu posibil.

Corpul si mintea noastră sunt mai complexe decât ne dam seama de multe ori. Suntem capabili de mult mai mult. Ne punem mai multe limite. A învăţa sa crezi in tine însăţi este un job pe perioada nedeterminata. Totuşi, devin mai uşor pe măsură ce-l practici.

E esenţial sa începi sa îţi depăşeşti aceste limite pe care ti le-ai stabilit. Încearcă lucruri pe care nu credeai ca le poţi face si ai sa fi surprinsa.

Stiu cu toţii ne spunem: ‘’ Îmi dau toată silinţa sau ‘’Fac tot ce îmi sta in putinţa si da este foarte importanta dar si mai important este sa treci peste aceasta limita si sa faci si mai mult. Cu timp si efort vei reuşi! Si va merita, te asigur! Pe măsură ce reuşeşti, încrederea in tine creste. Ce e foarte important, este să-ţi aminteşti atunci când ai reuşit sa faci ceva, ca poţi face si mai mult de atât. Întotdeauna pleacă la drum cu credinţa ca poţi face mai mult decât deja ai realizat pana acum. Unul din cele mai bun lucruri in a-ţi extinde limitele este ca acel lucru pe care îl credeai imposibil acum face parte din viaţa ta. Frumos nu?

Dezvoltându-ţi credinţa in abilităţile tale poţi obţine orice in viaţă.

Încearcă! Ce ai de pierdut? Ai putea doar sa constaţi ca e adevărat!🙂

Te provoc să-mi laşi un comentariu si să-mi scrii câteva credinţe după care te ghidezi in viaţă. Împreună le vom dezbate si vom vedea cum îţi afectează ele viaţa. Ele pot fi pozitive sau negative

Mai

Trecem prin viaţă cu un pachet uneori invizibil de percepţii care ne guvernează gândurile, cuvintele si acţiunile. Acest pachet poarta numele de sistem de credinţe. Nu am putea funcţiona fara acest set de percepţii aşa ca pentru a face aceasta călătorie prin viaţă si a da un sens existentei noastre e important sa ne răspundem la o serie de întrebări. Aceste întrebări ne ajuta sa ne dam seama unde ne aflam si ca orice alta călătorie sa vedem de unde pornim. Am să-ţi spun ca acest lucru nu este uşor de făcut pentru majoritatea oamenilor dar este absolut necesar daca vrem sa ne privim cu sinceritate aşa cum suntem, indiferent cat de neplăcut este. La prima vedere ai putea crede ca ştii déjà răspunsurile la aceste întrebări dar te rog sa le citeşti inca o data şiş a fii cat de sincera poţi in legătură cu răspunsurile. Orice răspuns care simţi ca ar trebui să-l dai este cel bun, si uita pentru o clipa de orice standard si eliberează-te de tendinţă de a da răspunsul care pare cel mai corect, etic, moral.

Daca unul din răspunsurile pe care le dai este o minciuna atunci cu siguranţă nu te afli într-un loc al adevărului. Daca nu vei fi sincera in absolute toate răspunsurile pe care le vei da atunci orice acţiune pe care o faci este o minciuna si ca urmare orice încercare de a rezolva problemele cu care te confrunţi este in zadar.

Care sunt credinţele tale si de ce crezi asta?

Răspunsul la aceste întrebări daca sunt cat se poate de sincere, definesc cine eşti ca persoana, cum acţionezi, si ce crezi cu adevărat, insa fi brutal de sincera draga mea. Suntem doar noi doua, nu ne aude nimeni. De ce insist? Oamenii sunt foarte ciudaţi atunci când vine vorba de a fi sinceri cu ei înşişi. Avem modalităţi de a ne înşela pe noi înşine in a crede ca ceea ce am făcut e corect si a fost pentru motivele potrivite. Insa oare chiar este adevărul?

Aşa cum se spune nobleţea nu este un drept din naştere ci este definita de acţiunile noastre care reprezintă alegerile ce provin din sistemul nostru de credinţe. Mai mult credinţele noastre sunt ele insele alegerile noastre. Daca vrei sa cunoşti cu adevărat care sunt credinţele tale, priveşte la lucrurile pe care le faci, modul in care te tratezi nu numai pe tine si pe ceilalţi ci absolut tot ce te înconjoară. Priveşte la modul in care interacţionezi sau nu interacţionezi cu ceilalţi. Si cel mai important priveşte la motivele care se ascund in spate a ceea ce faci. Ce îţi motivează fiecare acţiune, gând, cuvânt pentru ca aceste lucruri îţi vor spune cine eşti si in ce crezi. Este uimitor când descoperim ca unii oameni nu au absolut deloc credinţe proprii.Ca poate le-au preluat de la ce din jurul lor. Sunt oameni care au acceptat aceste atitudini si gânduri, aceste tipare de gândire pana in punctul in care au devenit parte dintr-un sistem care le face numai rău.

Pentru a afla care este sistemul nostru de credinţe sau pe care l-am adoptat este esenţial sa ne punem anumite întrebări. Centrul a cine eşti începe cu a crede sau nu in ceea ce urmează si aminteşte-ţi ca nu e vorba despre religie, este vorba despre tine.

Aşează-te confortabil si într-un loc in care nu eşti deranjata si daca te ajuta ia-ţi la îndemână un pix si un carneţel de notiţe. Raspunde cu primul lucru care îţi trece prin cap si nu uita sa fii drastic de sincera.

Când am făcut prima oara acest exerciţiu am descoperit o serie de lucruri pe care nu le ştiam despre mine si mi-am revoluţionat complet ceea ce credeam. Căutând mai adânc si acordând atenţie răspunsurilor mele mi-am dat seama cat de mult m-am înşelat pe mine însămi pana in acel moment.

Poate tu ai fost mai sincera cu tine, insa nu strica niciodată sa verifici inca o data.

Sa începem:

Ai stat vreodată sa te gândeşti care sunt credinţele după care te ghidezi in viaţă?

Ai luat decizia conştientă de a crede aceste unele lucruri sau nu?

Ai adoptat cumva credinţele părinţilor, soţului, sotiei, sau ale celorlalţi pentru ca ai crescut cu ele sau sunt într-adevăr ceea ce vrei?

Daca ai luat o decizie la un moment dat ai luat o decizie după ce te-ai informat sau doar ai decis arbitrar?

Care a fost sursa aceste informaţii?

Cat de importanta eşti pentru tine însăţi?

Am să-ţi explic mai multe despre cum schimbându-ţi sistemul de credinţe îţi poţi schimba viaţa.

Unde te afli in viaţa ta acum?

Eşti mulţumită sau nemulţumită de ceea ce trăieşti in diferite arii ale vieţii tale?

Indiferent care e răspunsul tau am să-ţi spun ca te afli unde te afli datorita sistemului tau de credinţe. Majoritatea oamenilor sunt surprinşi sa afle cum multe dintre credinţele lor sunt bazate pe limitare, lipsuri si cum aceste lucruri se reflecta direct in experienţele lor de viaţă. Draga mea, nu exista limite decât cele pe care noi înşine ni le impunem.

Mintea noastră conştientă este un lucru puternic. Revin şi-ţi spun ca lucrurile asupra cărora te concentrezi se oglindesc in viaţa ta zi de zic, multiplicate.

Uneori sistemul tau de credinţe poate fi cel mai bun prieten sau cel mare duşman al tau.

Îţi aminteşti acele perioade in care simţi ca trebuie sa schimbi ceva la tine, sa te reinventezi? La fel este si cu acest aspect. Uneori este necesar să-ţi reinventezi acest sistem, să-ţi redefineşti valorile pentru a vedea lucrurile mai clar si pentru a putea ajunge la viaţa mulţumitoare la care aspiri.

Răspunzând la întrebările de mai sus, ai început sa pui la îndoială adevărul din credinţele tale. Sunt oare ale tale sau sunt împrumutate de la familie, prieteni, apropiaţi? Sunt ele benefice pentru tine? Cum masori acest lucru? Priveşte înspre experientele din viaţa ta si starea de satisfacţie sau insatisfacţie pe care o trăieşti astăzi.

Daca nu este ceea ce îţi doreşti atunci s-ar putea ca undeva sa fie nevoie de reinventarea despre care îţi vorbeam.

In următoarele rânduri îţi voi spune cum un sistem sănătos de credinţe, cum sa crezi in tine, te poate ajuta si avea efectul unui medicament pentru minte.

Cum să-ţi creezi un sistem de credinţe sănătos

Un sistem de credinţe care îţi este un aliat poate fi construit pe baza următoarelor sugestii:

1. Începe sa dai voie abundentei in viaţa ta. Nu exista limite decât cele pe care tut i le impui. Crezând ca nu poţi avea tot ce îţi doreşti in viaţă este o idee distructiva pe care tu o creezi.

2. Foloseşte cat mai des cuvintele posibilităţi nelimitate. Eu am, eu cred, eu îmi doresc posibilităţi infinite. Abundenta vine din a fi îndrăgostit de viaţa trăită.

3. Înţelege ca Meriţi. Nu contează ce ţi-au spus persoanele binevoitoare din viaţa ta, nu e vorba despre faptul ca soarta e cruda cu tine, cu toţii meritam. Meriţi tot ce viaţa are să-ţi ofere si aceste oportunităţi sunt nelimitate.

4. Îmbunătăţeşte-ţi stima de sine. Cu toţii putem căuta sa evoluam, sa devenim mai buni. Este timpul sa începi sa te iubeşti si sa te apreciezi pentru ceea ce eşti. Ia-ţi un minut si priveşte spre unicitatea ta. Cinsteşte persoana care eşti. Apreciază ce a trebuit sa faci sa ajungi aici. Pune-te in mişcare.

5. Îmbunătăţeşte-ţi sentimentele negative fata de tine care provin din vinovăţie. Este posibil ca sentimentele tale de vinovăţie sa fie excesive si ca sentimentele negative fata de propria persoana sa fie o exagerare? Da. Priveşte înapoi la cauza aceste credinţe. Pe cine pedepseşti aici de fapt? Reevaluează situaţia. Încetează sa te mai pedepseşti si iartă-te, pe tine si pe ceilalţi. Aceste sentimente negative nu fac decât sa te traga in jos.

6. Priveşte la credinţele tale negative. Ce anume îţi sta in cale pentru a avea ce-ţi doreşti? Priveşte in fiecare arie a vieţii tale: dragoste, bani, sănătate. Ia-le pe rand si acordă-le atenţie. Răspunde-ţi la aceasta întrebare. Apoi elimin-o din aceasta situaţie. Chiar are valoare aceasta credinţă? Chiar exista ceva care îţi sta in cale? Care e adevărată conexiune intre tine si aceasta credinţă?

7. Eşti fericita? Daca da, atunci fa o lista de 10 lucruri care îţi aduc fericire. Daca crezi ca nu, atunci fa o lista de 5 lucruri care te împiedica. Evaluează aceste 5 lucruri pe care le-ai găsit. Fiecare dintre ele are o soluţie pe care o vei rezolva.

8. Poate ca exista o credinţă care nu îţi mai serveşte. Ai curajul sa o cauţi adevărul. Permite-ţi sa te eliberezi de aceasta credinţă veche si nefolositoare sau concept care nu îţi face bine.

9. Caută scopul vieţii tale citind si reflectând. Căutarea însăşi te va ajuta sa – ti recuperezi sensul si scopul vieţii tale.

10. Câteva valori importante pentru un sistem de credinţe sănătos sunt: dăruirea, împărtăşirea cu ceilalţi, acceptarea, complimentarea si acceptarea noilor începuturi.

Credinţa in noi înşine si vindecarea

Cu abilitatea de a crede in ceva poţi obţine aproape orice. Cu cat crezi mai mult in tine cu atât te apropii de a obţine ceea ce vrei. Când ne întâlnim cu situaţii care aparent par fizic sau mental imposibile, atunci sistemul nostru de credinţe si credinţa in noi înşine este de fapt cel care decide daca este sau nu posibil.

Corpul si mintea noastră sunt mai complexe decât ne dam seama de multe ori. Suntem capabili de mult mai mult. Ne punem mai multe limite. A învăţa sa crezi in tine însăţi este un job pe perioada nedeterminata. Totuşi, devin mai uşor pe măsură ce-l practici.

E esenţial sa începi sa îţi depăşeşti aceste limite pe care ti le-ai stabilit. Încearcă lucruri pe care nu credeai ca le poţi face si ai sa fi surprinsa.

Stiu cu toţii ne spunem: ‘’ Îmi dau toată silinţa sau ‘’Fac tot ce îmi sta in putinţa si da este foarte importanta dar si mai important este sa treci peste aceasta limita si sa faci si mai mult. Cu timp si efort vei reuşi! Si va merita, te asigur! Pe măsură ce reuşeşti, încrederea in tine creste. Ce e foarte important, este să-ţi aminteşti atunci când ai reuşit sa faci ceva, ca poţi face si mai mult de atât. Întotdeauna pleacă la drum cu credinţa ca poţi face mai mult decât deja ai realizat pana acum. Unul din cele mai bun lucruri in a-ţi extinde limitele este ca acel lucru pe care îl credeai imposibil acum face parte din viaţa ta. Frumos nu?

Dezvoltându-ţi credinţa in abilităţile tale poţi obţine orice in viaţă.

Încearcă! Ce ai de pierdut? Ai putea doar sa constaţi ca e adevărat!:)

Te provoc să-mi laşi un comentariu si să-mi scrii câteva credinţe după care te ghidezi in viaţă. Împreună le vom dezbate si vom vedea cum îţi afectează ele viaţa. Ele pot fi pozitive sau negative

Mai mult îţi dau câteva exemple negative despre cum pot fi exprimate aceste credinţe:

Nu sunt suficient de buna/Nu pot sa repar ce am făcut

Nu pot sa fac nimic cum trebuie/Sunt nesemnificativa

Nu sunt speciala/Nu sunt înţeleasă

Nu ma integrez niciunde/Sunt neinteresanta

E vina mea/Sunt proasta

Sunt imperfect/E ceva in neregula cu mine

Nu am nici o soluţie/Nu pot spune ‘’nu’’

Sunt o ratata/O sa dau greş

Nu am control asupra a ceea ce se întâmplă

Am nevoie de tine sa completam aceste liste pentru a prelua controlul si sa ne construim sistemul sănătos de credinţe. Te invit sa dezbatem!

Cu drag

Cristina

mult îţi dau câteva exemple negative despre cum pot fi exprimate aceste credinţe:

Nu sunt suficient de buna/Nu pot sa repar ce am făcut

Nu pot sa fac nimic cum trebuie/Sunt nesemnificativa

Nu sunt speciala/Nu sunt înţeleasă

Nu ma integrez niciunde/Sunt neinteresanta

E vina mea/Sunt proasta

Sunt imperfect/E ceva in neregula cu mine

Nu am nici o soluţie/Nu pot spune ‘’nu’’

Sunt o ratata/O sa dau greş

Nu am control asupra a ceea ce se întâmplă

Am nevoie de tine sa completam aceste liste pentru a prelua controlul si sa ne construim sistemul sănătos de credinţe. Te invit sa dezbatem!

Cu drag

Cristina


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/bistimis/public_html/artafeminina.ro/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273