Calatoreste spre tine insuti/insati vizitand poalele muntilor Himalaya

Calatoreste spre tine insuti/insati vizitand poalele muntilor Himalaya

-drum initiatic India 2014-

 zIMGP5711 (1)

”Călătoria completează în mod fericit orice educaţie şi lărgeşte orizontul spiritual la fel de mult ca şi studiul teoretic, căci contactul direct nu poate fi înlocuit cu nimic. Nu orice plecare la drum este călătorie, căci aceasta presupune respectarea anumitor reguli, care o transformă într-un examen de maturitate. Adevărata călătorie trebuie să fie un act grav şi marcant, un cutremur al vieţii noastre obişnuite, prin dezvăluire şi trăire nemijlocită a realităţii.

Călătoria deschide mintea şi inima omului dezvăluind o infinitate de soluţii posibile pentru orice problemă minoră sau majora îl scoate din mediocritatea cotidianului, din suficientă şi-l face să trăiască şi să se simtă în mod real „cetăţean al pământului”, parte a Creaţiei. Căci călătoria este un mijloc de a constata pluralitatea, relativitatea axiomelor, este „cutremur regenerator”. Ea prilejuieşte contactul cu ineditul, cu necunoscutul, cu noul, cu neaşteptatul, cu alţi oameni. Ea, călătoria ne învaţă adevărata solidaritate… Cunoaştem alţi oameni, diverşi cu o altă scară de valori… şi învăţăm că semenii noştri, nu trebuie să fie identici cu noi. Astfel călătoria devine un examen de maturitate şi nu trebuie să ne temem că ea ar deschide gustul dezrădăcinării sau expatrierii, căci ea e măsura adevăratei iubiri pentru acasă. întors din călătorie, vei preţui cu adevărat ceea ce ai. Acest pericol al dezrădăcinării pândeşte doar pe cei slabi, fără echilibru interior, pe cei neserioşi şi labili. Pentru cel ce ştie „să vadă” şi „să asculte”, călătoria este periplul iniţiatic, trezire la realitate, lărgirea perspective

N. Steinhart spune în „Primejdia mărturisirii”: Sunt convins că o educaţie adevărată, implica nu numai învăţare, ci şi călătoria. Sunt convins că anii de călătorie completează în mod minunat orice educaţie şi că lărgesc orizonturile spiritului şi întreaga fiinţă, cel puţin tot atât de mult cât şi studiile cele mai aplicate şi mai susţinute. Da călătoriile primenesc, atâta, dezvăluie, înţelepţesc şi creează o stare de spirit deschisă şi receptivă, ce nu poate fi decât de cea mai mare priinţa.

Nu putea fi descris mai frumos scopul călătoriei decât în aceste cuvinte. Într-o măsură sau alta, la aceeaşi concluzie am ajuns şi eu anul acesta când am făcut un drum iniţiatic, pentru că orice călătorie, poate fi considerată astfel, în India.

India a fost o experienţă extraordinară pentru mine, pentru că într-adevăr am plecat la drum cu deschiderea spre a cunoaşte şi a mă cunoaşte.

Fără intenţii sau aşteptări, am pornit spre această aventură de explorare, având însă certitudinea în inima mea că mă va îmbogăţi.

Nu m-am înşelat, întrucât experienţă a fost unică. Într-o lume aproape nouă, aparent la mii de kilometrii distanţă, am experimentat cele mai frumoase stări, am gustat din sincronicităţile minunate ale universului, am tresărit la revelaţiile şi conştientizările sufletului meu, şi am cunoscut dincolo de orice prejudecată, alţi oameni pe care sufletul meu i-a chemat în cale, să mă asiste în călătorie.

De multe ori suntem mult prea prinşi în rutină şi cotidian şi avem nevoie de această ieşire, de această ruptură şi să ne întoarcem către sufletele noastre.

Unde altundeva mai potrivit decât într-un loc unde de mii de ani, oamenii au fost centraţi pe această latură, unde oamenii au descoperit cât de simplă e fericirea, şi cât de aproape suntem de Dumnezeu?

Unde altundeva mai potrivit decât acest loc unde ai ocazia să vezi ce e dincolo de aparenţe, să descoperi comorile din spatele a ceea ce putem percepe cu ochii?

Acolo la poalele munţilor Himalaia, deşi ştiu acum, că nu este vorba de locaţie, ci mai mult de acea magie care se întâmplă când mergem într-o călătorie, acea deschidere pe care o avem, mi-a dăruit cadouri de neaşteptat, mi-a dăruit lacrimi de bucurie, mi-a dăruit liniştea care există în interiorul fiecăruia dintre noi, mi-a dăruit stări de extaz sufletesc, mi-a dăruit simţirea expansiunii mele de la om la fiinţă nelimitată, simţirea a ceea ce înseamnă să fii una cu lumea, cu universul ,cu Totul.

Am învăţat de la fiecare fiinţă care mi-a ieşit în cale, chiar dacă părea un om banal, şi nu era într-un ashram, predicând despre realizarea sinelui deopotrivă cu maeştrii care şi-au dedicat viaţa pentru a împărtăşi conştientizările lor.

În acel moment, mi-am spus încă o dată că după ce trupul meu va pleca din India, pentru că în suflet orice loc este pentru totdeauna, voi împărtăşi şi voi merge alături de alte finite care simt această chemare încă de câte ori este necesar.

Şi de aceea acum îţi lansez o invitaţie, o invitaţie către tine însuţi prin experienţa unei astfel de călătorii.

Te chem alături de mine în India, în statul Uttarakhand, la poalele munţilor Himalaia, să descoperim încă o dată împreună secretele a ceea ce ne împiedică cu adevărat să fim fericiţi, într-o aventură de cunoaştere şi autocunoaştere, în acest loc sfânt, cu o energie minunată care favorizează şi susţine călătoria tuturor celor care îi calca pământurile.

Din New Delphi spre Rishikesh, Haridwar şi Dehradun vom porni şi noi la sfârşitul lunii octombrie intr- o călătorie de explorare a culturii şi a meditaţiei la fiecare pas, a tradiţiilor de yoga.

Acolo unde şi celebrii membrii de la Beatles, au stat o vreme, creând multe dintre celebrele lor melodii, acolo unde , ocazional se întâlnesc cei mai mari înţelepţi din lume, acolo unde viaţa ne va fi maestru şi ne va da ocazia să găsim în interiorul nostru ceea ce căutăm de multă vreme.

Această călătorie va fi condusă de mine şi de un bun prieten de India care ne va asista, şi cu care am creat o legătură de suflet, în martie când am fost pentru prima dată în India.

Vom vizita, vom explora, vom medita, vom cunoaşte şi vom experimenta împreună bogăţiile şi darurile acestor locuri sfinte în drumul spre noi înşine.

Ne vom delecta cu ceremoniile de pe răul Gange, vom asista la serate în care mari înţelepţi vorbesc despre secretele vieţii. Vom face cunoştinţă cu yoga, meditaţii, temple minunate din zonă, vom face safari prin junglele minunate din zonă, vom face rafting, şi vom descoperi împreună, atât cât deschiderea noastră ne va permite, drumul spre acel loc din interiorul nostru, unde putem găsi pacea, liniştea, fericirea şi însăşi creaţia.

Acest sejur poate să fie pentru fiecare suflet care simte chemarea să ni se alăture, o experienţă transformatoare pentru toată viaţa.

Cei interesaţi pot să asiste la practicile spirituale cu care rezonează, la sesiuni de yoga, vindecare ayurvedice sau se pot rezuma doar la vizitele şi experienţa prin contactul cu locurile, cu oamenii, cu viaţa însăşi care de multe ori trece de orice teorie, oferindu-ne o maturitate extraordinară şi darul expansiunii perspectivei.

Această excursie costă 1600 euro şi include:

Biletele de avion Bucuresti-Delhi şi retur

Preţul transportului la toate locaţiile incluse în program

Viza India

Cazarea în Haridwar, Rishikesh, Dehradun, oraşele în care vom poposi în camere duble

Programul de Safari în jungle

Rafting pe răul Gange

Estimativ 3 mese pe zi în restaurantele locale

Vizitele la temple şi ashram uri

Grupul va fi de maxim 15 persoane

Perioada excursiei: 19 octombrie 2014-2 noiembrie 2014

Programul excursiei:

Ziua 1 plecăm din Bucureşti cu Qatar Airways, în funcţie de ofertele găsite, vom anunţa ulterior ora plecării

Ziua 2 ajungem în New Delphi şi vom merge cu taxi 5 ore până în Haridwar unde ne vom caza la hotel Le Grand

Detalii aici:

http://www.hotellegrand.com/

Ziua 3: Vizita temple Chandi Devi şi Manşa Devi cele mai celebre temple din Haridwar

Seară: ceremonie pe raul Gange Aarti of Ganga şi cina împreună la restaurant

Ziua 4: Plecăm spre Rishikesh unde ne vom caza la hotel Kunwar Residency, un hotel situat lângă podul Lexman Jhula, cu vedere la râu, curat

Puteţi vedea detalii aici:

http://www.hotel.info/en/kunwar-residency/hotel-365157/

După ce ne cazăm, vom vizita Rishikesh-ul, în funcţie de timpul care ne rămâne şi de dorinţele fiecăruia. Se poate merge cu grupul său fiecare poate explora locul individual, dacă simte.

Ziua 5: Vizită la templul unde formaţia Beatles a stat o vreme şi la cele 3 minunate cascade din zonă.

Seara vă vom indica unde sunt satsanguri sau cursuri dacă doriţi să mergeţi.

Ziua 6: Rafting pe răul Gange. Opţional vă vom indica ce alte activităţi se mai pot face în zonă, sau vom face împreună meditaţii pe malul râului.

Seara cină în The 60’’, o locaţie foarte frumoasă, cu o privelişte minunată şi mâncare bună.

Ziua 7:Vizita în Dehradun, capitala statului Uttrakand. Obiective: templul Paonta Sahib şi apoi vizităm oraşului, cu oprire la mall pentru cumpărături. În temple putem servi masa.

Ziua 8:Vizita în Devprayag, un loc minunat plin de frumuseţe naturală, vizită la templele din împrejurimi, seara întoarcere în Rishikesh , cina la localul Little Budha

Ziua 9: Safari cu jeep-urile în junglă şi în parcul naţional unde putem vedea elefanţi şi leoparzi dacă suntem norocoşi

Ziua 10, 11: zile dedicate pentru satsanguri, introspecţie, timp cu noi înşine, workshopuri de yoga sau orice alt domeniu de interes. Sunt zile libere când putem să medităm, să vizităm, să explorăm singuri împrejurimile sau cu cine simţim. Eu vă pot sta la dispoziţie cu împărtăşirea a ceea ce am conştientizat până acum, dacă simţiţi.

Ziua 12: Vizită la un loc minunat şi liniştit, centrul Osho, cu o privelişte excepţională, unde putem lua şi masă şi în funcţie de program putem asista la meditaţii.

Ziua 13: Vizită la festivalul internaţional de yoga şi muzica organizat de Nada Yoga schiul, restul zilei este a voastră şi cumpărături

Ziua 14: Dimineaţa timp pentru cumpărături şi rămas bun de la locurile minunate , check out şi plecăm spre New Delphi.

Vom mai posta detalii şi fotografii în curând.

Asigurarea medicală şi vaccinurile nu sunt incluse, sunt opţionale şi vă vom oferi toate informaţiile despre ele.

Pentru înscrieri şi detalii suplimentare mă puteţi contacta pe cristina@artafeminina.ro

Data limită de înscriere este 19 septembrie 2014.

Prima parte din costuri se va achita la înscriere pentru rezervarea biletelor de avion, viza şi restul rezervărilor.

Cealaltă parte se va achita când ne întâlnim la aeroport.

Va avea loc o întâlnire de cunoaştere în Bucureşti în luna septembrie.când vom avea nevoie şi de paşapoarte, pentru a demara procedurile pentru viza.

Vă aşteptam cu drag într-o călătorie iniţiatică de neuitat.