Corect sau incorect?

Corect sau incorect? Fericiți sau nefericiți?…

Plecând de la o simpla percepție individuala, suntem incapabili de a ajunge la un răspuns satisfăcător…

Încerc sa edific scopul, sensul sau placerea celui mai de preț dar, “viața”. Suna patetic poate, sau insignifiant pentru sec XXI,” Secolul vitezei” unde totul se derulează la cote maxime… Iubim pe fuga, părăsim pe fuga… Respiram pe fuga… Ne continuam traiul pe fuga… pentru ca “viața merge înainte!”… Dar, in definitiv, ce merge înainte?

Lăsând de-o parte capacitățile noastre de a fii fericiți si împliniți, capacitățile noastre de a-i fericii pe alții, țin cu tot dinadinsul sa aflu unde se situează corectitudinea si onestitatea? Sunt utile sau nu? Totul se manifesta la nivel de conștiință… de acord… dar eu, omul onest, trebuie sa închid ochii si sa plec capul in fata confruntărilor mișelești, doar pt a nu-mi pata conștiința? Pot eu oare sa fac asta de fiecare data? Răspunsul evident este NU, pentru simplul fapt ca fac parte din turma. Liberul arbitru îmi permite sa comit greșeli “umane”. Dar aici intervine un alt mare semn de întrebare… Ce este corect si ce nu este corect??

Este tortura psihica încercarea de a găsi răspunsuri la întrebările simple… au atâtea variante de răspuns… paradoxal, toate demne de luat in seama… In cazul acesta ce-mi rămâne de făcut? Sa dau cu banul? Sa îl aleg pe cel mulțumitor sufletului meu?… cu riscurile de rigoare??…

In repetate rânduri am preferat sa ma mint pentru a face fata obstacolelor inerente… am ales sa îmi mai acord o șansă si inca o șansă… am ales sa mai pot face alegeri… am ales sa mai pot spera… am ales sa mai acord încredere oamenilor… Poate sunt cea mai mare dovada de lașitate… dar cred cu tărie, ca atâta timp cat exista lucruri urate, vor exista si lucrurile frumoase… Greșesc ca ma agat de o minoritate? Risc sa pierd toată toată esența vieții?…

Am sa ma opresc aici… ma opresc pentru simplul fapt, ca am certitudinea, ca nu voi afla răspunsul Corect!

Răspunsul “Corect” îl avem fiecare, dedicat circumstanțelor… Unii dintre noi răspund cu inima, alții cu rațiunea, cu moralitatea… ceilalți dau răspunsuri contemporane având la baza doi factori importanți: Timpul si Banii!

Iulia Stemate