Cugetare de seara

22613-running-at-dawn-1680x1050-beach-wallpaper

Cautam toata viata dupa ceva. Alergam, alergam si nu reusim sa gasim. De ce? pentru ca de fapt cautam in cele mai nepotrivite locuri. Ajungem sa plangem, sa ne izbim de o multime de ziduri de durere, pentru ca nu vrem sa intelegem, nu vrem sa vedem, nu vrem sa recunoastem in interiorul nostru adevarata noastra cautare,

Si spunem: ”E greu sa fii om”, si intr-adevar este greu sa fii om. Daca am stii de fapt ca nu suntem doar oameni, ca suntem mai mult de atat, o Doamne, cata suferinta am evita.
Partea interesanta e ca in straiele asta de om, chiar nu te poti opri din cautare. Cauti siguranta peste tot posibil, cauti iubirea, in toate locurile si in toti oamenii, cauti salvarea in orice circumstanta exterioara. Si ghici ce? Nu o gasesti.

Ca sa te poti opri trebuie sa iesi putin din straiele astea de om, sa iesi din tine, si sa indraznesti cu adevarat sa depasesti limitele conditiei umane, sa indraznesti sa fii liber cu adevarat, sa indraznesti sa risti, sa fii ceea ce esti.

Nu vor ramane multi oameni in jurul tau, ci vor ramane aceia care cu adevarat te iubesc, care nu te iubesc pentru ce faci, ci te iubesc pentru ce esti, aceia care nu pretind nimic de la tine cu adevarat, aceia care inteleg ca in sufletul nostru al fiecaruia exista aceasta chemare spre o astfel de libertate.

Poate nu va ramane nimeni, insa in singuratatea in care vei ramane, vei gasi ceea ce ai cautat dintotdeauna, pe Tine, cel/cea adevarata, si in acel moment toata suferinta va disparea pentru totdeauna.

Nu exista alta destinatie, fie ca intelegem de voie buna, fie ca suferinta ne impinge cu toata forta in aceasta directie.