De ce fug barbatii?

Se spune că cea mai mare teamă a unui bărbat într-o relație este implicarea. Bărbații fug de implicare și ar prefera să rămâneți mereu sex-friends. Cu toate acestea planeta e plină de bărbați care se implică, au devenit soți, tați și au relații de calitate.

Ce mai rămâne atunci? Care sunt lucrurile pe care le fac femeile aducând frica și teroarea în inima lui?

1. Lipsa unei vieți proprii

Unul dintre cele mai neplăcute lucruri pentru un bărbat este ca femeia cu care se află, să nu aibă o viață personală și să aștepte de la el să fie la fel. 100%  din timp petrecut împreună, mână în mână.

De fiecare dată când el va ieși cu băieții la o bere, va vedea fața ei de martir în timp ce iese rapid pe ușă. Sau dacă vrea să sară cu parașuta, să joace un poker sau să iasă la un fotbal, trebuie să pară că se simte vinovat pentru că ea rămâne singură în casă.

Ia-ți o viață personală, ieși cu fetele, mergi la coafor. Implică-te în ceva ce-ți place. Asta nu înseamnă că aveți vieți diferite, ci că fiecare are și o viață proprie, cu preferințe proprii, cu proprii prieteni etc.

2. Să vorbești prea mult despre fostul

Îmi amintesc că de curând, la preselecțiile emisiunii „Vocea României”, a apărut o tipă, de mână cu iubitul ei. Și a cântat. Iar după consumarea actului artistic, i-a fost luat un scurt interviu. Încântată de atenția ce i se acorda, ea a ținut să menționeze că a cântat din tot sufletul, gândindu-se la iubitul ei. La fostul ei iubit.

Nu al celui actual care era la câțiva metri de ea și îi era alături, ci al celui dinainte. Plecând de pe scenă, el a felicitat-o și a vrut să o sărute. Ea s-a eschivat, permițându-i doar un mic pupic pe obraz. Poate fostul se uita la TV și nu era bine să o vadă sărutându-se cu actualul.

El – actualul – ar fi trebuit să-i dea eject instant. Nu a făcut-o, e un papagal și nici nu mai merită să-l pomenesc.

Exemplul e poate dus  în extrem. Este neplăcut să-l aduci în actuala relație pe fostul. Să-i povestești toată ziua despre el. Dacă îl mai iubești încă, încearcă să-ți refaci relația cu el și rupe-o pe cea actuală.

Pomenește-i pe foștii doar dacă e cazul. Dacă sunt prea mulți, mai bine nu aminti chiar de toți.

 3. Să-l tărăști după tine la toate evenimentele sociale

E cazul femeilor care fac tot posibilul să urce pe scara socială și ierarhică. Așa că își târăște iubitul după ea la zeci de evenimente plictisitoare, unde el trebuie să facă pe snobul sau să se prefacă interesat, în timp ce se gândește cât mai este până când o ștergeți acasă. Sau cât ar putea fi scorul.

 4. Să îl urmărești și sufoci

Dacă tu o să-l urmărești mereu, nu o să-i dai ocazia să „muncească” și el pentru a clădi relația. Altfel spus, nu are cum să fie speriat de implicare și relație, dacă EL trebuie să te urmărească, să te caute, să vrea să vă vedeți, ieșiți, etc.

Uite, ia câteva filme unde să vezi comportamentul tipic al femeilor italiene în relații: cald, rece. Disponibil, indisponibil. Nu fii disponibilă 200%. Cum îți faci relația, așa o vei avea ulterior. Ah, și nu exagera cu cald-rece, nu e cazul nici să-l scoți din minți.

 5. Să te afișezi neanunțată la intrare în peștera lui

Dacă vrei să-l vizitezi, anunță-l de intențiile tale. Ar putea fii prins cu lucruri esențiale în viața unui bărbat (bere, meci cu prietenii, holbat la TV, răsfoit Playboy, un joc la PC, etc) și i-ai putea strica programul. Sună-l și spune-i că ai vrea să vii. Asta până când relația ajunge la punctul unde vă vedeți fără a vă mai anunța în prealabil.

Probabil crezi că se va bucura să-i faci mereu surprize apărând neanunțată. Chiar dacă nu o va recunoaște,nu e așa.

 6. Cuvântul cu „I”

Îi spui „te iubesc„, iar apoi cu ochii mari îl privești așteptând ca și el să-ți spună. Romeo îi spunea mereu așa lui Julieta, nu?

În general un bărbat spune mai rar acele cuvinte. E ceva genetic, vezi și melodia celor de la Taxi. Dacă nu o face pt că simte că vrea să o spună, atunci nu-i văd valoarea. Chiar vrei un „te iubesc” smuls cu forța?

 7. Lipsa de igienă sau îngrijire

O femeie petrece ore întregi aranjându-se: machiaj, epilare, coafor, probarea a 20 de garderobe. Eu nu aș putea să fac asta, aș lua-o razna. Din păcate, femeile nu primesc mereu o apreciere proporțională a efortului făcut. De fapt, de multe ori nu primesc nici un fel de apreciere, dar asta e și vina lor.

Asta nu e motiv să se ajungă în cealaltă extremă: neatenția la hainele pe care le pui pe tine, când ai făcut duș ultima oară, câteva accesorii etc. Văd o lipsă completă de feminitate să miroși, să ai părul neîngrijit, hainele rupte. Iar asta chiar dacă ești muuuuuult mai inteligentă decât „curva aia bine îmbrăcată, la care se uită toți bărbații„.

Feminitatea se construiește pe generarea atracției și nu înseamnă că ești ușuratică. O floare iși deschide petalele colorate pentru a atrage fluturii. Polenizare, etc. Principiul e asemănător în relații. Fără atracție relație se ofilește.

Nu e nevoie să exagerezi și nu trebuie să o faci pentru un bărbat. Ci pentru tine. Pentru ca atunci când te uiți în oglindă să-ți placă ce vezi. Iar la birou, cei din jur să nu-și pună întrebarea cât de des faci duș. În fine, cred că ai înțeles ideea.

Am trecut rapid doar câteva lucruri, pe care le poți face ca să-l scoți din minți – la propriu și nu în sens pozitiv. Multe femei nu realizează efectul acestora asupra relației, iar ulterior descoperă că fiecare relație a ei are tipare comune.

Cu drag

Florin Rosoga

Florin Roşoga scrie pe blogul său sfaturi practice despre dezvoltare personala și cum poți trăi o viață simplă și împlinită. Abonează-te la noile sale articole, pe florinrosoga.ro.

 


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/bistimis/public_html/artafeminina.ro/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273