M-am indragostit. E real?

De cate ori nu ti-ai spus :’’ M-am indragostit’’ ?

De mici fetele sunt invatate ca sunt printese ce urmeaza sa fie cucerite si adorate si « devorate » de cate un anume print pe cal alb, print ce le va tine in palme, le va arata lumea intreaga sau le va darui o stea ori un pistrui din inaltul vestmant al cerului.

Pe cand, baietii sunt invatati ca sunt luptatori neinfricati, cuceritori ai lumii si ai inimilor preafrumoaselor domnite.

Te-ai gandit vreodata cand ai spus : ‘’M-am indragostit ‘’ , daca e vorba despre o iubirea reala sau una imaginara ?

Vreau sa va soptesc un secret : nu stiu daca stiati dar exista doua tipuri de indragostire.Mai exact una imaginara- pe care mai toti am testat-o si una reala, adevarata

 

INDRAGOSTIREA IMAGINARA

E vorba de indragostirea de imaginea creata de noi in mintea noastra despre un anume om si asta se intampla din mai multe motive : unul ar fi acela ca in mod « firesc » atunci cand ne indragostim amplificam, hiperbolizam imaginea celui drag. El devine cel mai bun, cel mai frumos, cu alte cuvinte cel mai cel. Atunci ne tine « in priza » endorfina si orice am face nu ne iese decat la superlativ. Pe langa asta mai e un motiv : cand nu exista destula informatie, cand exista masti, sau pur si simplu nu avem curajul sa fim sinceri cu celalalt, se intampla ca spatiul gol sa fie umplut de de IMAGINATIA noastra care, har Domnului e bogata si astfel « inventam » si interpretam diverse gesturi, cuvinte, atitudini astfel incat sa creeze partea din relatie ce lipseste. Asa usor-usor incepem sa traim un imaginar chiar daca cei dragi, apropiati vad realitatea si vor sa ne ajute cu mare drag.

Preocuparea de a face diferenta intre fapte, interpretari si emotii e importanta.Te vad ca te incrunti, interpretez ca esti furios pe mine, ma simt atacat, sau inteles gresit. In realitate, putem interpreta corect sau incorect. Poate fi adecvat sau neadecvat sentimentul in fata caruia rectionam. Daca  nu suntem constienti de acest lucru, vom avea tendinta sa consideram ca sentimentele noastre sunt vocea realitatii, ceea ce poate conduce la un dezastru.

INDRAGOSTIREA REALA

Este favorita mea poate si pentru ca am trait-o de putine ori. E indragostirea treptata, ce evolueaza si creste in timp. Indragostirea de omul real, fara masti sau ascunzisuri.

Indragostirea de care vorbesc are legatura cu FAPTE si nu vorbe. VA ROG sa cititi faptele unui om fiindca ele reflecta adevarul ce se ascunde in spatele cuvintelor care pot foarte usor sa ne induca in eroare. In momentul in care va simtiti luate de pe picioare va sugerez sa faceti UN PAS INAPOI si sa analizati FAPTE nu vorbe.Faceti-va un dus rece si ganditi va rog la rece ca sa va indragostiti de omul real.

Ca sa putem avea parte de acest tip de « indragosteala » e bine sa observam, sa fim obiectivi, sa iesim cumva din noi si sa ne situam INAFARA situatiei si doar sa privim.

Ca sa inchid acest cerc iti sugerez sa te intrebi tu pe tine : tu cum te indragostesti ?

 

Toate bune,

 

Anca

 


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/bistimis/public_html/artafeminina.ro/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273