Tipologia barbatului in functie de obiceiurile culinare

Nu m-am gandit niciodata pana acum sa fac o paralela intre obiceiurile alimentare si barbati. Poate pentru ca era prea simplu si nu am avut timp sa disec firul in patru.
Avem probleme mai mari sau mai mici, trecem prin situatii placute sau sinistre un lucru este sigur: mancam ( da, mancam si atunci cand, Doamne fereste, suntem conectati la aparate… ). Daca nu o facem, dupa un timp destul de bine definit trecem in nefiinta. Nu aduc acum in discutie cazurile celor care se hranesc cu energie pura, asta este cu totul alta poveste. Ma gandesc la barbatii normali pe care ii intalnim in cautarile noastre. Un pic de atentie nu strica atunci cand seduse de imaginea de Fat Frumos iesim la o cina romantica.

Tipologia fast food: Il detectezi dupa viteza si superficialitatea cu care face lucrurile. Mereu in viteza, deloc rafinat, prefera sa aiba o scuza comoda invocand lipsa de timp sau chiar preturile confortabile. Am intalnit cativa reprezentanti si pot sa afirm ca toata viata lor graviteaza in jurul mecanismului fast food. Traiesc dupa impuls si de obicei cu greu ajung sa fie consecventi, fie ca este vorba de propria lor fiinta sau actiunile pe care le intreprind. Mereu grabiti iau de la viata cam ce le ofera aceasta, fara sa isi puna intrebarea ce si-ar dori cu adevarat. Nemultumiti, dau vina pe timp, comoditate, alte persoane si nu au capacitatea de instrospectie. Nu stiu ce isi doresc cu adevarat, important este sa aiba o tava pe care aseaza uneori din abundenta produse.

Tipologia nesatulului: Imposibil sa nu fi mancat cu el la masa macar odata. De obicei savureaza bucatele din farfurie fara sa fie atent la tine. Usor nerabdator, are tendinta sa apostrofeze chelnerul pentru orice neajuns .Vorbeste cu gura plina, pateaza fata de masa un pic si uimeste prin combinatiile gastronomice pe care le face. Intodeauna trage cu ochiul la tine in farfurie si parca regreta ca nu si-a comandat acelasi fel de mancare cu tine. Prefera sa iti comande o portie de mancare, decat sa iti ofere sa gusti din mancarea pe care si-a comandat-o. Dupa ce si-a terminat masa si-ar dori o siesta si il agaseaza daca tu ai mai comanda o cafea. Extrem de comod, are o abordare egocentrica de genul ,, mie sa imi fie bine,, in viata si activitate.

Tipologia rafinatului: Tipologie mai rar intalnita, deoarece rafinamentul necesita pe langa un simt de observatie fin, curaj si deschidere pentru noutate. Amfitrion perfect, rafinatul va seduce prin cultura gastronomica pe care o detine. Adora sa fie in centrul atentiei si sa uimeasca asistenta. Deloc tolerant considera ca mancarea ca si viata de altfel trebuie savurata prin gust, miros si ,,atingere,, . Egocentric, prefera sa se inconjoare de o lume a lui, populata cu ingrediente, senzatii si trairi, ca pe-o masa bogata. Nu are un fel de mancare preferat si considera ca viata trebuie traita incercand toate „bucatariile” lumii.

Tipologia nehotaratului: Il recunosti usor, este singurul barbat care nu stie exact la ce restaurant sa te duca si in final te lasa sa alegi tu. Cam asta se intampla si cand vine vorba de meniu sau chiar de viata de toate zilele. Alege ezitant sau asteapta sa vada ce alegi tu. Nu savureaza mancarea si de cele mai mult ori ai senzatia ca a venit din obligatie cu tine la restaurant. Daca deschizi subiectul despre gastrononie te va uimi prin lipsa lui de interes. Are cateva feluri de mancare pe care le prefera si cu greu il convingi sa incerce ceva nou. Functioneaza dupa impuls, cu tine poate manca la nesfarsit carfofi prajiti si il poti intalni intr-un restaurant japonez mai apoi cu altcineva , jurand ca mancarea japoneza a fost preferinta lui dintodeauna…

Tipologia falsului gurmand: Daca nu ar incearca sa te convinga destul de transparent de cultura lui gastronomica, ar fi chiar simpatic. Perfect adaptat vietii cotidiene, a invatat sa manance cu aceiasi pofta si mamaliga cu branza si homarul. Atent la tine si nevoile tale de moment, se asigura sa nu iti lipseasca nimic pe masa. Nu il intereseaza foarte mult daca tu esti pe cale sa faci o indigestie sau daca ai o musca in farfurie, te descurci tu, doar si el a facut-o asa de bine. Are o spoiala de cultura gastronomica pe care si-a insusit-o in diferitele ocazii. Nu nimereste intodeauna vinul si o da in bara cu o combinatie ciudata la care tu nu te-ai gandit vreodata sa o faci. Arta compromisului o detine cu maiestrie si incearca sa fie simpatic si cu chelnerul neatent dar si cu prietena ta pe care de fapt nu o suporta.

Tipologia vegetarianului convins: Este sanatos, dar cam fixist. De regula nu bea, nu fumeaza si chiar daca o face, nu crede ca intra in contradictoriu cu convingerile religioase ferme pe care tine sa ti le impartaseasca cu orice pret. Nu intra in alte restaurante dacat cele vegetariene si daca esti consumatoare de carne zilele voastre de cuplu sunt numerate. Are tabieturi bine definite si nu iese din ele din convingere. Nu face excese culinare ceea ce-i da o forma de invidiat. Are energie, dar greu de crezut ca o va consuma cu tine la un mic dejun in care s-a strecurat fie si cea mai subtirica felie de sunca. Partea buna a vegetarianului este ca are valori bine asezate, nu prea minte, nu prea tradeaza si nu pre face compromisuri.

Idealul masculin il avem bine definit, cate putin din fiecare tipologie, atat cat sa nu iti cada greu la stomac.

Autor: Adriana Petrescu

www.adrianapetrescu.com

Iti mai recomand:

Barbatul indragostitL: Cum sa creezi atractie de lunga durata in 13 pasi

Cum sa fiu mai atragatoare?

Ce vor barbatii?